Modul 3: Lektion 9

Du kan træne mindfulness når som helst

Var videoen nyttig for dig?

Hej igen, og velkommen til den tredje og sidste video om mindfulness i forløbet her. Nu har du prøvet to korte mindfulness-øvelser. Jeg håber, at det har været ok for dig. Er du nysgerrig på mere, så har vi faktisk også en 10-dages online-introduktion til mindfulness. Ligesom det her forløb er den helt gratis. Den linker jeg til nederst på siden.

Ellers kan du selvfølgelig også fortsætte med træne de to teknikker, du allerede har prøvet.

Når det er sagt, så behøver mindfulness ikke være noget, der foregår med en guidet lydfil i ørerne. Hverdagen er fuld af muligheder for at øve dig i at være til stede der, hvor du er.

Det kan for eksempel være når du tager bad om morgenen: Prøv at lægge mærke til, hvordan vandet føles mod huden. Eller hvad for nogen lyde og dufte, du kan registrere. Og hver gang du så opdager, at din opmærksomhed er vandret andre steder hen, så retter du den bare til stille og roligt tilbage til brusebadet.

Eller det kan være når du børster tænder: Mærk, hvordan børsten føles inde i munden. Lyt til, hvor meget det egentlig larmer, når man børster. Eller det kan være når du går hen til bussen: Læg mærke til, hvordan fortovet føles under fødderne. Eller hvordan luften føles mod ansigtet.

Husk, at uanset om du bruger vores guidede mindfulness-øvelser eller øver dig undervejs i hverdagen, så er målet ikke at tømme dit hoved for tanker. Det kan selvfølgelig ske i sjældne øjeblikke, men det er ikke en fejl, hvis dine tanker ræser i alle retninger. Det er nu engang det, tanker gør, og det kan du ikke gøre noget ved. Det, du kan gøre, er at træne din evne til at opdage når det sker, og så stille og roligt vende din opmærksomhed tilbage til der, hvor du ønsker, at den skal være.

Med det er vi faktisk ved vejs ende i modul 3, hvor du har trænet teknikker til at træde et skridt tilbage fra dine tanker og følelser. Mange oplever, at det med tiden gør dem mindre skræmmende og dominerende. En af dem er Maria. Hun har kæmpet med angst i mange år. Hun siger: ”Når jeg skal sove, laver jeg en mindfulness-øvelse, hvor jeg forestiller mig, at alle min tanker er bobler, som jeg kan gribe og lægge foran mig. Det gør dem meget lettere rumme.” Jeg håber, at du vil opleve det samme.

I det næste modul skifter vi fokus. Her skal det nemlig handle om afslapning og afspænding. Undervejs får du tre guidede øvelser og så hører du om to ting, du har til fælles med en Toyota Yaris.

Vi ses i modul 4. Og giv forresten lige dig selv et stort klap på skulderen for, at du nu er over halvvejs i forløbet her. Det er super godt gået!