Modul 4: Lektion 4

Spænd op og spænd af

Var videoen nyttig for dig?

Hej igen

Som du hørte om tidligere, så har mange af os har meget nemmere ved at spænde op end ved at slappe af. Det er speederen, vi fokuserer på, ikke bremsen. Heldigvis er afspænding og afslapning noget, du kan træne. Og lige om lidt skal du prøve en af de allerbedste teknikker til det. Den går kort fortalt ud ud på, at du skiftevis spænder op og slapper af i forskellige dele af kroppen, for eksempel i dine hænder, dine ben eller dit ansigt.

Og hvad er så det smarte ved det? Det er for det første, at du øver dig i at give slip på spændinger i forskellige dele af kroppen. For det andet, at du bliver mere opmærksom på, hvad det egentlig vil sige at slappe af. Vi vænner os let til at spænde op. Måske så meget, at vi til sidst slet ikke lægger mærke til at skuldrene er trukket helt oppe under ørerne, eller at vi hele tiden spænder i kæben og bider sammen. Sådan behøver det heldigvis ikke være. Mange oplever, at afspændingsteknikken, som du skal prøve om lidt, hjælper dem med at finde ro og giver dem en bedre fornemmelse af deres krop.

Inden du kaster dig over øvelsen, skal du lige vide et par ting. Det er ikke meningen, at det skal gøre ondt, når du spænder op. Og har du for eksempel problemer med ryggen, så anbefaler vi, at du snakker med din læge, inden du går ombord i øvelsen.

Ellers gælder det samme som med vejrtrækningsteknikkerne. I starten føles det måske svært og underligt, så prøv at være tålmodig. Du kan for eksempel aftale med dig selv, at du bruger videoguiden et par gange hver uge den næste måned. På den måde giver du dig selv mulighed for at afprøve, om den er noget for dig.

Det var ordene for denne gang. Tilbage er bare at sige: Rigtig god fornøjelse med afspændingsøvelsen, som du finder i næste video.